Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα στο ΛΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!ΔΩΣΤΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΩΡΕ!!!!


Ένα κόμμα αποκλείουν όλα τα συστημικά μήντια. 
Τη Χρυσή Αυγή.
Για αυτό και εμείς φροντίζουμε να μάθετε τι εστί Χρυσή Αυγή. 
Για το καλό σας.
Ακολουθούν εικόνες και κείμενα αρχαιοελληνικού έπους και απαράμιλλης  ρώμης.. Κάντε κλικ να τα απολαύσετε σε όλο το μεγαλείο τους.
Παρακράτος, κρυφές χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα συνθέτουν το παζλ του νεοναζιστικού μορφώματος. Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη (από edromos.gr)

«Και φυσικά είναι σύμπτωση ότι θα παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτιά μας την 21η Απριλίου. Όλες τις εκδηλώσεις μας τις κάνουμε το Σάββατο, έτσι έτυχε και η συγκεκριμένη μέρα έπεσε Σάββατο. Δεν έχω πρόβλημα και δεν θα το κρύψω, συμφωνούμε σε πολλά με την 21η Απριλίου.(Νίκος Μιχαλολιάκος, στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, Πέμπτη 19 Απριλίου 2012)


Τον Γενάρη του 2011 η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας. Ο «φίρερ» της, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και «συναγωνιστές του», από τις πρώτες μέρες προκαλεί. Σε μία αντιπαράθεσή του σηκώνεται και γεμάτος τιμή και καμάρι χαιρετά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής μέχρι και το 2010 παρέμενε στο εκλογικό περιθώριο. Τα αστικά ακροδεξιά κόμματα με τον «στρογγυλεμένο» λόγο ήταν αυτά που έπαιρναν το πλειοψηφικό μέρος των συντηρητικών-εθνικιστικών ψήφων. Ωστόσο, τρία παράλληλα γεγονότα ήταν αυτά που φαίνεται να ευνοούν τη στροφή του κόσμου στη φιλοχιτλερική Χρυσή Αυγή: Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, παράλληλα με την ρατσιστική ρητορική των Μέσων και κυρίως η οικονομική εξαθλίωση της χώρας.
Οι στρατιές των ανέργων, οι χιλιάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η αύξηση της εγκληματικότητας, αποτέλεσμα της πείνας και της εξαθλίωσης, έχουν οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα, θεωρώντας τη Χρυσή Αυγή ως αντισυστημικό κόμμα που μπορεί να αντισταθεί στο «διεφθαρμένο κοινοβουλευτισμό» και να δώσει «μία κάποια λύση στη φτώχεια».
Τι απαντήσεις, όμως, να δώσει ένα πατριδοκάπηλο κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή, όταν η ρητορική της ξεκινά και τελειώνει στο σύνθημα «Έξω οι ξένοι»; Πόσο πατριωτικό είναι ένα κόμμα που χαιρετά ναζιστικά και που αφιερώνει χιλιάδες σελίδες στον Χίτλερ; Δεν αρκεί η επίκληση στη «μητέρα πατρίδα» ως επιχείρημα για να δοθεί σε κάποιον ο τίτλος του πατριώτη, ούτε η λέξη λαθρομετανάστης για να δώσεις λύση στο μεταναστευτικό. Η διαστρέβλωση των εννοιών και οι πραγματικές ναζιστικές προθέσεις της, την καθιστούν πιο λαθραία στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία μας από κάθε τι άλλο. Άλλωστε, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως το συγκεκριμένο νεοναζιστικό μόρφωμα σκοπίμως δεν έχει πρόγραμμα, αφού αυτό δεν ξεπερνά τις 3.500 λέξεις! Ο Μιχαλολιάκος και οι... συναγωνιστές του παραμένουν ένα καμουφλαρισμένο χιτλερικό κόμμα που, στην πραγματικότητα, πρεσβεύει το φασισμό και το ναζισμό, προσπαθώντας παράλληλα να αποκρύψει την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα για μια σειρά γεγονότων τα οποία κωδικοποιούμε παρακάτω.
Υμνητές του Χίτλερ και του ναζισμού
Είναι υμνητές του Χίτλερ, της θεωρίας του ναζισμού και της φυλετικής καθαρότητας ακόμη κι αν με λεκτικές ακροβασίες προσπαθούν να το κρύψουν. Δηλώνουν πως το σήμα τους, όπως και ο χαιρετισμός τους είναι αρχαιοελληνικός την ώρα που μέσω των κειμένων τους εκφράζουν απερίφραστα την πραγματική ιδεολογική τους τοποθέτηση, υμνώντας τους «αγνούς στρατιώτες των SS»: «Τα Waffen SS, η στρατιά των Ευρωπαίων εθελοντών στη μάχη της φυλής μας για την συντριβή του εβραιομπολσεβικισμού, ήταν και παραμένει ένας θρύλος», διαβάζουμε στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής, σε ένα μικρό αφιέρωμα στη ναζιστική μηχανή του Χίτλερ.
Θαυμαστές του Τσολάκογλου και της Κατοχής
Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο υμνούν τον τότε δοτό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, η φωτογραφία του οποίου φιγουράρει στο εξώφυλλο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής υπό το τίτλο «έντιμη ειρήνη» ενώ αντίστοιχη περίοπτη θέση έχουν και για τα τάγματα ασφαλείας προσπαθώντας να εξωραΐσουν τη δράση τους: «Τιμή και δόξα στους νεκρούς ήρωες των Τ.Α. των Τ.Ε. και των ομάδων Χ.» αναφέρει το περιοδικό Αντεπίθεση στην έκδοση του Ιανουαρίου του 2000 το οποίο εκδίδει η νεολαία του κόμματος. Σήμερα, το κατά τα άλλα αντισυστημικό κόμμα, είναι ενάντια στις «ξένες δυνάμεις» και τους δοτούς πρωθυπουργούς.
Πράκτορες του κράτους
Παραμένουν το μακρύ χέρι της εκάστοτε εξουσίας. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν συνεργάτης της ΕΥΠ. Κινήθηκε μέσα στο παρακράτος, επ' αμοιβή, καταδίδοντας συμπολίτες μας για τη πολιτική και όχι μόνο δράση τους. Η αντισυστημική δράση του Μιχαλολιάκου, τότε, είχε μηνιαίο κόστος 120 χιλιάδων δραχμών. Σήμερα;
Χρηματοδότηση από το σύστημα
Αντισυστημισμός ναι, αλλά η χρηματοδότηση από το σύστημα, έτρεχε με τις μαύρες σακούλες. Η τακτική του μυστικού μισθοφόρου Μιχαλολιάκου κρατάει χρόνια, σύμφωνα με τα όσα έχουν γράψει και δηλώσει δύο πρώην υπαρχηγοί της Χ.Α., Κουσουμβρής και Ζαφειρόπουλος. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε την απάντηση του Μιχαλολιάκου στις απορίες του Κουσουμβρή σχετικά με το ποιος χρηματοδοτούσε δραστηριότητες της οργάνωσης: Έκαναν «αρπαχτές» από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την «ιερότητα» του αγώνα.
Ενάντια στους αγώνες
Είναι ενάντια στις συγκεντρώσεις και τους αγώνες, επιδιώκοντας μια ολοκληρωτική κοινωνία όπου ο «φίρερ» θα αποφασίζει για όλους, καταργώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Η καταγγελία τους για τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα έγινε ακριβώς γιατί φοβούνται το λαϊκό παράγοντα και την αυτόβουλη πρωτοβουλία της κοινωνίας. Άλλωστε, το κεντρικό σύνθημα της πλατείας «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73» εμπεριέχει και τη λέξη «χούντα» την οποία οι ίδιοι υπερασπίζονται και θέλουν να δημιουργήσουν. «Ο στρατηγός Ντερτιλής ήταν ήρωας», αναφώνησε πρόσφατα σε τηλεοπτικό πάνελ ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, μιλώντας για τη χούντα του Παπαδόπουλου.
Ενάντια στις απεργίες και τον συνδικαλισμό
Είναι ξεκάθαροι εχθροί των απεργιών, των σωματείων, του συνδικαλισμού των αγώνων που δίνουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, ενώ στέκονται πάντα δίπλα στο πλευρό του κεφαλαίου. Κλασικό και πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που έκαναν στην απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον βιομήχανο Μάνεση: «Η πρόταση της Ελληνικής Χαλυβουργίας προς τους εργαζομένους ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά», σημείωναν στην ανακοίνωσή της, επιχειρηματολογώντας... καλύτερα από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη: «Δυστυχώς, παρ' όλο που η διοίκηση της εταιρίας έκανε δεκτά τις τελευταίες ημέρες τα αιτήματα των απεργών και επιθυμεί να ανακαλέσει τις απολύσεις, τίθενται και νέες αξιώσεις που αφορούν ανύπαρκτες προθέσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να προωθήσει τις ατομικές».
Μπορεί προεκλογικά να ντύνονται με διάφορους μανδύες, παρασύροντας ανθρώπους που βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά το ποιοι πραγματικά είναι και τι υπηρετούν δεν μπορεί να καμουφλαριστεί.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για τις γυναίκες;
ΑΠΌ ARSENELUPIN
Πηγή : Ξεκίνημα

Αν κανείς προσέξει τη Χρυσή Αυγή στις συγκεντρώσεις, στις πορείες, στις δράσεις και στις δημόσιες εμφανίσεις της θα παρατηρήσει ότι αυτός ο χώρος κατά τεράστια πλειοψηφία κυριαρχείται από άνδρες. Η απουσία των γυναικών από τις γραμμές τους δεν είναι τυχαία. Οι διαδικασίες στη Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου δημοκρατικές –στη ΧΑ δεν υπάρχει η συζήτηση κι η ελεύθερη αντιπαράθεση, αλλά αναδεικνύονται οι τραμπούκοι, οι μπράβοι κι οι φανατικοί με το στρατό– δραστηριότητες που «αφορούν» κυρίως τους άνδρες.

Πέρα απ’ αυτό όμως, το μοντέλο της γυναίκας που οραματίζεται η Χρυσή Αυγή δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.


Η Χρυσή Αυγή, ο φασισμός κι ο ναζισμός χτυπάνε διπλά και τριπλά τη γυναίκα. Όταν οι φασίστες χτυπάνε τους εργαζόμενους κι όταν μαχαιρώνουν τους μετανάστες και τις μειονότητες, χτυπιούνται παράλληλα κι οι εργαζόμενες γυναίκες, οι μετανάστριες και οι γυναίκες των μειονοτήτων. Όμως, η ΧΑ επιφυλάσσει κι έναν ιδιαίτερο σκοταδισμό για τις γυναίκες.


Όλοι κι όλα στην υπηρεσία των Καπιταλιστών

Ένα απ’ τα πιο χαρακτηριστικά τους συνθήματα είναι το «Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή» που συνδέεται με όλη τη ναζιστική ιδεολογία τους που θεωρεί ότι το Έθνος πρέπει να λειτουργεί στην υπηρεσία του Κράτους και του Αρχηγού. Αυτό το κράτος αποδείχτηκε ιστορικά ότι είναι η πιο βάρβαρη κρατική οργάνωση των καπιταλιστών. Στα φασιστικά/ ναζιστικά καθεστώτα ολόκληρο το «έθνος» υπηρετεί τους τραπεζίτες και τους καπιταλιστές: γι’ αυτό απαγορεύτηκαν οι απεργίες, αφαιρέθηκαν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καταργήθηκαν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, χρησιμοποιήθηκαν εργάτες-σκλάβοι1. Την ίδια ώρα σκότωναν τα ΑμεΑ (γιατί δεν μπορούσαν να δουλέψουν και να είναι παραγωγικά για τους καπιταλιστές) επέβαλλαν τη σιδερένια στρατιωτική πειθαρχεία (για να μην μπορεί να αναπτύσσεται η ανθρώπινη προσωπικότητα) και οραματίζονταν μια κοινωνία- ρομπότ!


Η θέση της γυναίκας σ’ όλα αυτά;

Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό, λοιπόν, η γυναίκα δε θεωρείται ότι πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες. Διβάζουμε στο site «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών» της Χρ. Αυγής:

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων»2.

Η γυναίκα, εξηγεί το ίδιο site, έχει μόνο μία υποχρέωση:

«Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος, το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον»3.

Η ΧΑ δε θεωρεί ότι η μητρότητα είναι μία επιλογή της γυναίκας, αλλά «υποχρέωση κι ύπατη τιμή», ενώ σ’ άλλο κείμενό της γράφει:

«Το πρώτιστο Καθήκον που πράττει κάποιος για το Έθνος του είναι αυτό που έχει ορίσει η Φύση και για τα δύο φύλα, δηλαδή η τεκνοποιία και την σωστή διαπαιδαγώγηση των τέκνων αυτών»4.

Άρα, η τεκνοποιία είναι «Καθήκον» κι η γυναίκα πρέπει να φτιάξει τη ζωή της σύμφωνα με τις επιταγές της «Φύσης». Να λοιπόν, πώς η γυναίκα στο όραμα της ΧΑ γίνεται ένα άβουλο ον, μια μηχανή «παραγωγής». Δεν ελέγχει η ίδια το σώμα της και τις επιλογές της. Το σώμα της είναι στα χέρια του Κράτους που αποφασίζει ποιες είναι οι «επιταγές της Φύσης» και καθορίζει την προσωπική ζωή όλων!

Εκτρώσεις: «έγκλημα κατά της φυλής»

Έτσι, αν ήταν κυβέρνηση η ΧΑ, οι μέθοδες αντισύλληψης θα ήταν απαγορευμένες κι οι εκτρώσεις παράνομες. Αν μια γυναίκα έμενε έγκυος δε θα είχε την επιλογή να κάνει έκτρωση. Στο άρθρο «Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής»5 η Χ. Αυγή μας κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Τι θα σήμαινε αυτό πρακτικά; Πολλές νέες γυναίκες, στην πλειοψηφία τους άνεργες, ημι-απασχολούμενες και χαμηλόμισθες, θα είχαν την επιλογή ή της απόλυτης οικογενειακής εξαθλίωσης ή την παράνομη έκτρωση με πρωτόγονα μέσα, ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας της ζωής της γυναίκας!

«Γυναίκα – νοικοκυρά»


Αυτή είναι η θέση που θέλει να δώσει η ΧΑ στην γυναίκα. Να την κάνει μια «καλή νοικοκυρά» που θα ‘χει στις πλάτες της όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι στο site του Μετώπου Γυναικών έχει ειδικό link με τίτλο «Μαγειρείο» που δίνει… συνταγές! Κι όχι βέβαια οποιεσδήποτε συνταγές αλλά ελληνικές, παραδοσιακές συνταγές!

Η γυναίκα λοιπόν έχει «Καθήκον» να γεννά, να μεγαλώνει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να φροντίζει την τρίτη ηλικία, να αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου κι αποκλειστικά το νοικοκυριό. Στις πλάτες της γυναίκας η ΧΑ θέλει να φορτώσει όλον τον σκοταδισμό της – η γυναίκα πρέπει να είναι η πιστή και υπάκουη γυναίκα του άντρα.

Αντί για ένα τέτοιο σκοταδισμό, το γυναικείο κίνημα, αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού κινήματος, πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη δουλειά και δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κοινωνικά μαγειρεία, κοκ) να είναι κύριες του σώματός τους και να πετάξουν τις φασιστικές ιδέες εκεί που τους αρμόζει: στα σκουπίδια!

________________________________________

1 Η Χρυσή Αυγή, οι εργάτες και η ιστορία, από το site του «Ξ»  http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-xrysi-aygi-oi-ergates-kai-i-istoria/

2 Η θέση της γυναίκας στη Λαϊκή Κοινότητα, από το site ‘Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών’ της ΧΑ, http://ideology-studies.blogspot.com/2010/07/blog-post_17.html

3 Ό.π.

4 Η γυναίκα στον εθνικοσοσιαλισμό, από το site ‘ΙΒΜΓ’, http://ideology-studies.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html

5 Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής,  http://whitewomenfront.blogspot.com/2007/05/blog-post_27.html.


Πρόκληση της Χρυσής Αυγής και στα μαρτυρικά Καλάβρυτα...

Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής, αυτή τη φορά στη Μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, καταγγέλλεται από πολίτες. Σε ένα τοίχο, στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα, στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου, η Χρυσή Αυγή υπογράφει το εξής σύνθημα: "ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Όπως αναφέρουν σε e-mail τους οι καταγγέλλοντες, "η Χρυσή Αυγή προσβάλει τη μνήμη των αδικοχαμένων, από τη λαίλαπα των Ναζί, Ελλήνων στα χρόνια της Κατοχής. Μετά από 69 χρόνια οι νοσταλγοί του Ναζισμού, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με την αήθη αναγραφή του συνθήματος. Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αποκρουστικά συναισθήματα στην τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων, σε όλα τα Καλαβρυτοχώρια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Καταγγέλλουμε δημόσια την απαράδεκτη στάση των άθλιων συνεχιστών του Χίτλερ και των Ες Ες , οι οποίοι σαν γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των ΧΤ διασπείρουν τη διχόνοια στον περήφανο λαό της πατρίδας μας".

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
Σταύρος Καρεφυλλάκης, υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην Κρήτη.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!Σα να λέμε , κάνε μπάνιο με ραδιενεργά απόβλητα..

Κι εδώ  μια πολύ καλή ανθολογία της χυσής αυγής. Σπέσιαλ αλ αλ!!!