Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Παγκόσμιος πυρηνικός εφιάλτης

Συζητούσα με κάτι παιδια, τις προάλλες, γύρω από την καταστροφή στην Ιαπωνία κλπ. Όλοι μιλούσαν με οίκτο για τους "κακόμοιρους" τους Ιάπωνες , αλλά και θαυμασμό για την αυτοσυγκράτηση και δύναμη που δείχνουν ως λαός, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Μια εφημερίδα πάλι, για να πουλήσει περισσότερα φύλλα, έχει στο πρωτοσέλιδό της, την ιαπωνική σημαία και από κάτω : "κουράγιο ιαπωνία".
Εγώ αν είχα εφημερίδα. Θα έγραφα στο πρωτοσέλιδο : "άει πηδήξου ιαπωνία" και θα το έγραφα όχι επειδή είμαι μισάνθρωπος ή μισώ τη συγκεκριμένη χώρα,αλλά γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΕ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. 


Νοιώθω βαθύτατα οργισμένος.
Οργισμένος γιατί δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη.
Αν σκάσουν 1,2 ή και οι 6 (όπως ακούγεται σήμερα) αντιδραστήρες στη Φουκουσίμα, την κατσαμε όλοι. 
Πού ήταν όλοι αυτοί οι κακόμοιροι Ιάπωνες πολίτες όταν κατασκευάζονταν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις??
Δεν τους έφταναν η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι? 
Τι σκατά σκέφτονταν όταν άφηναν τις κυβερνήσεις τους να φτιάξουν τα κωλοεργοστάσια? Δεν τους φτάνουν οι τερατογεννέσεις που συνεχίζονται και θα συνεχίζονται επί γενιές? οι καρκίνοι? το νεκρωμένο έδαφος και οι μεταλλάξεις στη χώρα τους (και στο Τσερνομπιλ) ?

Η Ιαπωνία έδειξε πως και ο "καλύτερα προετοιμασμένος και οργανωμένος" δε μπορεί να παίζει με την πυρηνική ενέργεια. Ούτε οι "ανεπτυγμένοι" δυτικοευρωπέοι, ούτε οι γιάνκηδες. Πόσο μάλλον κάτι καραγκιοζοχώρες, όπως η Ινδία και η Βουλγαρία που έχουν αντιδραστήρες κατασκευασμένους, το 1700πΧ. με ασφάλειες που δεν εγκαθιστά ούτε ο κυρ-τέλης από τα καλύβια.

Πρέπει ο σκατοκέφαλοι λαοί να ξυπνήσουν. Να πιέσουν τις σάπιες κυβερνήσεις τους να κλείσουν τα πυρηνικά εργοστάσια και να μην επιτρέψουν να ανοίξουν άλλα.
Σε περίπτωση ατυχήματος,δε θα σκάσει βαρελότο ρε καραγκιόζηδες, θα σκάσει πυρηνικός αντιδραστήρας.
Θα δηλητηριαστεί, αν όχι εξαλειφθεί, το κωλοείδος μας και θα νεκρωθεί ολόκληρος ο πλανήτης για δεκάδες χιλιάδες χρόνια!!!

"Προσεύχεται όλος ο πλανήτης για την Ιαπωνία, αυτές τις κρίσιμες ώρες.."
Ας αρχίσουν να προσεύχονται για τους ίδιους καλύτερα.

υγ1 : Κύριοι Ιάπωνες τα κάνατε μ0υν1 καπελο. Να δω τη στάση σας απέναντι στα πυρηνικά ,μετά από λίγες μέρες, ανεξαρτήτως, αν θα γίνει αυτό που όλοι απεύχονται, δηλαδή να εκραγούν οι αντιδραστήρες.

υγ2: Κάποιος μου'πε : "βλέπεις τι παίζει να γίνει στην Ιαπωνία?Κι ύστερα μιλάμε για κρίση..Σιγά τα προβλήματα.Να πάνε να γαμηθούν τα λεφτά!"

Ο μεσιέ αυτός αγνοεί πως τα πυρηνικά εργοστάσια είναι παιδιά του ιδίου συστήματος που δημιούργησε την παγκόσμιο οικονομική κρίση. Με τα πυρηνικά εργοστάσια ,τα καπιταλιστικά κράτη αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγής ενέργειας,που συνεπάγεται την την αύξηση της παραγωγής αγαθών και άρα αύξηση στα ΚΕΡΔΗ τους και γράφουν στο λούτσο τους, τις όποιες παράπλευρες απώλειες σε έμψυχο ή μη, υλικό.